"Трима и двама" в древността

About images

"Трима и двама" е крафт пивоварна разположена в град Сливен. Въпреки необоримите доказателства, че корените ни са от древен Египет, не се имаме за най-старата пивоварна в околията. Даже точно обратното.

Идеята се зароди края на 2014 години, когато двама бирени ентусиасти решиха да се впуснат в приключение. След безбройни варки в домашни условия нашият главен пивовар - Йордан Ченков реши да мине на следващото ниво и да се превърне в професионален пивовар. Вторият от "Трима и двама" Пеньо Георгиев, потегли заедно с него, че да не се мъчи самичък. И така започна одисеята по регистрирането на пивоварната. След дълга и изтощителна борба с всякакви очаквани и неочаквани злодеи, в края на 2016 година, героите най-сетне са близо до срязването на лентата.

Март месец 2017г. пивоварната бе официално открита с бурно пиршество в присъствието тълпи екзалтирани биролюбци и така се даде старта на една нова глава в историята на "Трима и двама". От тук нататък се очаква целокупният български народ да бъде залят с тонове магически еликсири, които да променят ежедневието му завинаги.


"Трима и двама" в по-модерни дни

About images
"Трима и двама" може да изглежда не съвсем логично, но не са петима, не и в нашия случай. Трудно се смята точната бройка, затова няма да се мъчим.
Първият от "Трима и двама" е нашият главен пивовар Даката (също познат като Брадаката или Космаката). С дългогодишен стаж около казани за бира у дома и носител на множество отличия за домашно пиво.
Вторият е видният сливенски ерген, също така стралджански бек - Пеньо. Познанства му със стотиците хора, които е излекувал, са безценни за нашето сдружение.
Бидона е последният от нашата компания. Ако не го знаете, само печелите от това.
Основно горе в дясно - за мъжко. Но ако трябва да не бъдем чак толкова сериозни, целта ни е да създадем един продукт, който да носи наслада, благоденствие и щастие на народа.
При нас ще намерите различни бири, от класически стилове преминали през призмата на нашите разбирания, през утрвърдили се стилове от по-модерните дни на пивоваренето, та чак до отвари използващи нестандартни или напълно експериментални съставки.
Че що да не? К'во ѝ е? Хич нищо ѝ няма даже. Разбира се с удоволствие и мярка, да не стават панаири.


Йордан Ченков


Съосновател, управител,
главен пивоварПеньо Георгиев


Вторият от "Трима и двама", съосновател и общ работникИван Каравелов


Съдружник, инженер и изпълняващ длъжността главен чешмеджия. Обикновено броди баирите.